Herid Fel Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Först, undrar du varför jag gör en sådan här tråd så beror det på att jag inte är Herid 100% tyvärr. Denna tråd har enkla regler. Man skriver ett ner och delar med sig av olika recept eller tips på sätt att tillaga något som du ätit som du tyckte var gott eller är nyttigt. Om det finns dåliga bieffekter så skulle de flesta förmodligen uppskatta att du skriver ner dessa i ditt recept med... Först ut är: Herids Pigg'up Sallad Hemligheten bakom att vara super pigg efter 20h vaken tid! Ingredienser: En kvarts bit av en normal stor isbergssallad. Två tomater En kvarts bit av en normal stor gurka Två vitlöksklyftor ½dl Vitvinsvinäger ½dl Balsamvinäger 1tsk Italiensk Salladskrydda 2msk Olivolja. Tillagnings metod: Hacka salladen, gurkan och tomaterna så som det behagar dig och blanda i en skål eller djuptallrik av något slag. Tag nu och häll upp Vinägern och oljan i en lämplig behållare brevid. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt både vitlöken och kryddan i behållaren. Vispa tills det är en enda salig sörja, häll över salladen och blanda och det är klart! Jag brukar ibland lägga till salt och kryddor ovanpå detta och hälla i extra vinäger. Effekter: Du blir piggare rätt så snabbt och orkar utföra mindre uppgifter som inte involverar att röra sig allt för mycket. Vill du orka sitta och se på film en natt, perfekt! Skall du lana över helgen, ta med ordentligt! Orka sova, jag tänker arbeta, utomordentligt! Tänk bara på att du stinker och att om du har problem med starka syror med magen så kan du få någon form av diarré en eller två dagar efteråt. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Zaphod Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Åh, mat. Bra tråd. :) Kan börja med en jättegod lasange. Vegetarisk lasange 1 gul lök 2 1/2 dl krossade tomater 4 förkokta lasagneplattor 125 g keso (1/2 burk) 1 dl riven ost 1 msk parmesanost Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form. Skala och hacka löken. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter. Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Kan ju även ta en japansk rätt då.. Misosoppa med nudla och tofu Miso (ca. 1 tsk miso till 2 1/2 dl vatten per person) Vatten Risnudlar, kokta Tofu, naturell Purjolök, finstrimlad Koka upp önskad mängd vatten. Lägg i nudlarna och koka till de är mjuka. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut mison med en del vatten till en jämn smet. Blanda i resten av vattnet (Obs, mison ska inte koka!) Tillsätt nudlarna och tofu skuren i små tärningar. Garnera med purjolöken. Bieffekterna av maten är väl inga alls förutom på misosoppan att man inte blir speciellt mätt. Är alltså obra mat om man inte äter mackor till eller något annat.[/b] Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Genma Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Ett recept på kladdkaka. 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl mjöl 4 msk kakao 2 msk vaniljsocker 175 g smält smör *Vispa ägg och socker poröst *Blanda resten av de torra ingridiensera och blanda ner det i smeten *Blanda ner det smälta smör *Grädda under ca. 30 min i 175*C Möjlig bieffekt: Sockerschock och dåsighet om man äter för mycket av den. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
SkuttyWan Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Oj oj.. recept..! Kladdkaka! Bwah! Jag måste kontra med mitt världsberömda kladdkaksrecept! Okej, inte världsberömt, men, välkänt i diverse TV-spelskretsar i alla fall. :P Ingredienser: 2 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 1 krm salt 1½ dl vetemjöl 1 dl smält smör (100g) Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop allting (ja, allting!) till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form, och ställ in hela kalaset i ugnen i ca 10-20 minuter, beroende på hur ny din ugn är. När kakan ser färdig ut, ta ut den och ställ den i kylskåpet tills den har svalnat. Varför ska den stå i kylskåpet? Äh, det är något jag hittat på själv. Har märkt att kakan blir mycket godare om den får stå och stelna till lite. Och ingen har ju framfört direkta klagomål, tvärtom.. :P Voilá! En Skutty-kaka av högsta klass. Effekter: Inga vad jag vet. Hmm.. tja.. om du äter hela kakan på en gång, så får du ont i magen. Det vet jag.. ;) Och glöm inte, att det här receptet har skapats av kärlek! (Hmm.. jag var tvungen! Folk som har sett på Varan TV och kommer ihåg Chris de Kök, kanske förstår mig..) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Herid Fel Skrivet augusti 22, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Lyckad tråd jag skapade... I framtiden kanske man skapar ett anime.se konvent där man lagar allt detta till middagen. Snacka om Anime.se buffé! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
SkuttyWan Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 WAAAAH!! Jaa!! Jaaaaa!! :D Jag har bakat åtta kakor till en TV-spelsträff en gång, så att baka kakor till alla på anime.se ska jag nog klara av.. ;) En kaka = åtta bitar, tror jag att jag räknade det den gången.. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Herid Fel Skrivet augusti 22, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 SkuttyWan sa: WAAAAH!! Jaa!! Jaaaaa!! :D Jag har bakat åtta kakor till en TV-spelsträff en gång, så att baka kakor till alla på anime.se ska jag nog klara av.. ;) En kaka = åtta bitar, tror jag att jag räknade det den gången.. Och vaddå? En bit per person? Knappast! vi har sallad, varmrätt, dessär och en soppa. Vi behöver en aptitretare och en egen dryck och en massa annat! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
SkuttyWan Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Jaa, en bit per person. Att sedan vissa tog upp till fem bitar var är en annan sak.. ... Hmm, ja, det behövs! Vågar man posta fler recept, eller, det kanske blir roligare om fler deltar? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Herid Fel Skrivet augusti 22, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 Jag skall komma med mina egna recept. Min soppa när jag orkar för det och min köttfärs och ett par andra recept jag kokat ihop. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Genma Skrivet augusti 22, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 22, 2004 SkuttyWan: Du kontrar alltså med ett annat kladdkaksrecept, med mindre vaniljsocker, lite salt och 75 g mindre smör? Waah. : P Herid Fel: Om Du kommer med ett bra sopprecept blir jag tacksam. : ) (F.ö. låter ditt salladsrecept ruggigt gott. Men vad tror Du om att slänga i lite rödlök? Jag älskar rödlök. ^^) Om jag hittar min receptbok ska jag nog lägga in mitt underbara recept på saffransglass. : ) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
SFish Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Nudeljoxx (heter egentligen nudlar a la singapore eller nått skit men jag har moddat receptet, l337 h4xX0r style :P) 400-600g Strimlat nöt eller fläskkött 200-300g skalade räkor 300-600g tunna risnudlar 1 burk skivade vattenkastanjer 1 burk bambuskott (strimmlade eller skivade) 1 burk böngroddar 1 burk gröna bönor (hirichoverts eller nått sånt heter det egentligen) 1 eller 2 Morötter 1 eller 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 2 chilifrukter curry salt peppar socker soya matolja/rapsolja (olja det går att woka med) ev. chili Sätt på en kastrul med vatten på högsta värmen (risnudlarna ska i här senare) Sätt en gryta eller en stor kastrull på svag värme (allt ska ner i den se) Sen så se till att kastrullen är tillräckligt stor) Skala och skär sen den gula löken i ganska tunna klyftor Skala och skär sen morötterna i tändstickstora pinnar Hacka vitlöken. Skär chilin i små bitar. Öppna alla burkar... Sätt en wok på ganska hög värme, häll i lite olja. Woka köttet tillsammans med den hackade vitlöken och chilin. Krydda med soya, curry, salt och peppar när köttet börjar bli klart. Lägg över till grytan (allting ska ner i grytan så fort det blir klart i fortsättningen). Woka räkorna snabbt, ev. krydda med curry om man känner för. Woka den gula löken och morötterna, på lägre värme. Krydda (rejält) med curry, och ev. lite salt och soya. När morötterna börjar bli lagomt mjuka, släng över nån nypa salt och stänk på lite vatten. Woka bambuskotten och vattenskatanjerna så att bambuskotten blir mjuka, krydda med soya och curry. Vattnet i den stora kastrullen kokar nu förhoppningsvis, häll i lite matolja i vattnet och ta av kastrullen från plattan. Släng sen ner risnudlarna, tryck ner dom i vattnet och låt de vara där tills de blir mjuka (typ 30 sec eller nått sånt). Häll av dom i ett durkslag. Släng ner nudlarna i grytan där alla wokade saker ligger nu. Höj värmen till medelvärme på plattan där grytan står, släng i de gröna bönorna, böngroddarna, släng på curry och soya efter smak, blanda blanda blanda tills det är välblandat. Låt stå på låg värme/eftervärme 1-2 minuter så att det blir varmt. Servera i skålar eller nån sorts djupare tallrik, det ser lite halvskummt ut på normal tallrik. Fördel: det är gott Nackdel: det ser inte alltid så gott ut, det krävs ganska mycket för att man ska bli mätt. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Herid Fel Skrivet augusti 23, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Genma sa: SkuttyWan: Du kontrar alltså med ett annat kladdkaksrecept, med mindre vaniljsocker, lite salt och 75 g mindre smör? Waah. : P Herid Fel: Om Du kommer med ett bra sopprecept blir jag tacksam. : ) (F.ö. låter ditt salladsrecept ruggigt gott. Men vad tror Du om att slänga i lite rödlök? Jag älskar rödlök. ^^) Om jag hittar min receptbok ska jag nog lägga in mitt underbara recept på saffransglass. : ) Rödlök borde nog passa, fast jag ogillar rödlök så själv avstår jag. Och nog kommer mitt sopprecept skall du se.. Men inte nu. Inte än. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Zaphod Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Ostmakaroner 200 g makaroner 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1 dl grädde 2 dl riven stark ost salt peppar Persilja Koka makaronerna i lättsaltat vatten. Spola av dom med kallt vatten och låt dom rinna av. Smörj en ugnssäker form. Smält matfettet till såsen. Rör ner mjölet och tillsätt mjölken och grädden. Låt såsen koka några minuter. Rör ner osten och låt den smälta. Salta och framför allt peppra i mängder. Häll såsen över makaronerna. Se till att det rinner sås mellan makaronerna. Sätt in formen i 250 graders ugnsvärme tills lådan fått fin färg. Strö massa persilja över. Ät tillsammans med qourn eller något sådant. Morotsbiffar är jättegott till. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
grunt Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 GRUNT MÅLTID Ingridienser 2l cola Batman (pizzan) Gangs of new york (dvd) GÖR SÅ HÄR Ring den lokala pizzeran ( den med godast pizzor) och beställ en batman. Ta sedan ich kila ned till vidiobutiken och köp 2l cola och hyr filmen gans of new york. Vid det här laget borde pizzan vara färdig. Ta hem allt och bänka dig framför televisionen med ett stort glas, en stor tallrik och en sax. Klipp upp pizzan i lagom bitar och häll upp cola i ett glas (is är alltid en välkommen liten fix för en kock!). Sätt på filmen, ät och njut. Ger Fett så att det räcker för en vecka, en proppmätt mage och nöjet av filmen (som är bra). Om man vill göra det speciellt exotiskt kan man beställa jordnötter på pizzan också. Mvh: Mästerkocken Grunt. Nästa vecka lär vi oss hur man köper mjölk, chips och hyr filmen "Pitch black". Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Herid Fel Skrivet augusti 23, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Grunt. Det där är gränsfall att det skall vara i denna tråd. Du lagar inget av dom själv. Det är recept vi talar om, inte bästa kombination av skräpmat och filmer. Jag hoppas jag slipper se ett sådant oseriöst inlägg till... Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
SkuttyWan Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Genma sa: SkuttyWan: Du kontrar alltså med ett annat kladdkaksrecept, med mindre vaniljsocker, lite salt och 75 g mindre smör? Waah. : P Herid Fel: Om Du kommer med ett bra sopprecept blir jag tacksam. : ) (F.ö. låter ditt salladsrecept ruggigt gott. Men vad tror Du om att slänga i lite rödlök? Jag älskar rödlök. ^^) Om jag hittar min receptbok ska jag nog lägga in mitt underbara recept på saffransglass. : ) Jupp :P Notera dock att tillagningssättet är annorlunda med, har stor påverkan på hur kakan blir.. :P Så det är nog större skildnad än vad man kan tro av att titta på recepten ;) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Fjall Raven Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 Italiensk Köttfärsås!(vet inte om det är samma som det vanliga =P) Ingridiesner: Vitlök Oregano Basilika Köttfärs Tomatsås Olivolja Gulök Tillagning: Stek lökarna i grytan med olivoljan, ta i köttfärsen och mala ner den,stek köttfärsen med halvt lock en stund,ta tomatsåsen, låt sedan köttfärsen steka på låg värme. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Genma Skrivet augusti 23, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2004 SkuttyWan sa: Genma sa: SkuttyWan: Du kontrar alltså med ett annat kladdkaksrecept, med mindre vaniljsocker, lite salt och 75 g mindre smör? Waah. : P Jupp :P Notera dock att tillagningssättet är annorlunda med, har stor påverkan på hur kakan blir.. :P Så det är nog större skildnad än vad man kan tro av att titta på recepten ;) Mjo, i ditt recept verkar man röra ihop allt på en gång. :) Men ditt tips att ställa in den i kylen direkt vet jag inte om det är så bra, man bör nog vänta lite så att inte kylen skadas av att en nygräddad kaka ställs in där. (Vad jag lärt mig är det inte bra för kylen att man ställer in något som är allt för varmt i den) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
jagvillha Skrivet september 1, 2004 Anmäl Share Skrivet september 1, 2004 Detta är att rekomendera. ------------------------------------------------------------------------------------ Krämig Pastasallad med Kyckling och Fetaost 25 pers Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger en härlig smak tillsammans med hemlagad pesto. 500 g pasta, penne 2 dl creme fraiche 3 dl gräddfil 1 stor grillad kyckling (500g urbenat kött) 3 pkt bacon (á 140g) 1 liten purjolök 2 st röda paprikor 200 g fetaost 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Pesto 3 vitlöksklyftor 1 kruka basilika 50 g pinjenötter 1 dl olivolja 100 g finriven färsk parmesanost 2 krm salt Servering Färska salladsskott Oregano Gör såhär 1 koka pastan enligt anvisning på förpackning. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil. 2 pesto: skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan. 3 bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper. 4 ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladsskott och oregano. ------------------------------------------------------------------------------------ Godigt värre^^ Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ashtangi Skrivet november 19, 2004 Anmäl Share Skrivet november 19, 2004 Hemmagjord Snickers 1 burk jordnötssmör 2 dl sirap 1 dl strösocker 10 dl cornflakes 1 dl kokosflingor 1 tsk vaniljsocker 1½ kaka blockchoklad Jordnötssmör, sirap och strösocker smältes tillsammans i en kastrull. Cornflakes, kokosflingor och vaniljsocker blandas i sockersmeten. Slå alltsammans i en liten smord panna. Häll över smält blockchoklad. Ställ i kylskåpet att stelna. Effekter:Du kan nog få ont i magen om du äter för mycket, och du kan bli beroende.. Men det är jättegott! >:( Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Daffid Skrivet december 29, 2004 Anmäl Share Skrivet december 29, 2004 Chokladsnittar/Knäckkakor 100g rumsvarmt margarin 1dl socker 1 1/2 msk kakao/sirap om det e knäckkaor 1/2 msk äggula 1 msk vatten 1/2 tsk bakpulver 2 1/2 dl vetemjöl pensla och garnera med uppvispad äggvita och pärlsocker Det blir ca 35st kakor. gräddas i 175 grader i 10-12 min. Sätt på ugne. Rör rumsvarmt margarin och socker till en porös massa. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulvret, och arbeta ihop det till en deg. Använd gärna matberedare. Rulla ut degen till 3 drygt fingertjucka längder. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Bon Apetit(stavning?) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
tomado Skrivet januari 15, 2005 Anmäl Share Skrivet januari 15, 2005 Gaaahh!-skinksås __________________________ Ingredienser: Onaka(Japansk fil, går lika bra med vanlig) Mald Piri-Piri(MYCKET!) Små skinkbitar Tabasco Tilllaga: Häll upp filen i en skål eller dylikt. Häll i den malda Piri-Pirin, Ta skinkbitarna och häll i dom med. Ta en massa tabasco och häll på. Ta i micron 30 sek och Tadaaa. Du kan hälla skinksåsen på kött av olika slag. Viktigt!Om du har magsår ät inte detta!!!!! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ryuji Skrivet februari 15, 2005 Anmäl Share Skrivet februari 15, 2005 Detta kan knappast klassas som ett recept, mer ett tips ;). Ingredienser: Rostebröd, Oboy och smör Man rostar en macka i en brödrost till mackan blir varm och krispig. När den är klar brer man smör på och häller Oboy på den och brer ut. Klart att äta! Det blir super gott(så gott att jag ska göra det nu). BIEFEKT: Man kan sätta i halsen, om man ska kalla det bieffekt. OBS! Man bör hålla sig minst 10cm från brödrosten. Man KAN fatta eld. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Zaphod Skrivet februari 15, 2005 Anmäl Share Skrivet februari 15, 2005 Pastarecept ala Zaphod - Lagomt med makaroner, helst snurrade, de är godast. Vill mat ha lite mer mat, ta tortellini istället. Med ost. Kött är mord. - Lite krossade tomater med basilika - Lite Cream Fraeche, eller hur det nu stavas, sådant där vitt - Lite djupfrysta majskorn, de på burk är inte så goda - Kryddor efter behag, jag använder inga Tillagning - Koka pastan, gärna lite längre än vad man borde för godare smak och konsistens - Koka de krossade tomaterna och Cream Freachen tills de blir varma ocjh lite vatten har kokat bort - Blanda i majsen och låt sjuda på svag värme tills de har värmts - Krydda om du vill - Servera i en djuptallrik och ät med sked. Njut. Bieffekter: Du blir beroende av denna snabba mat som tar max en kvart att göra ordning. I och med att den inte är så näringsrik är det inte så bra. Men näring, vem behöver det egentligen? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
tomado Skrivet mars 7, 2005 Anmäl Share Skrivet mars 7, 2005 Fruktsallad ______________________________ Ingredienser: 1 dl apelsinsaft eller fruktlag(citron, likör) ca 1 l skuren frukt. Väl 3-4 eller flera av följande sorter: Äpplen, päron, apelsiner, bananer, vindruvor, melon, papaya, mango, konserverade mandariner, persikor eller fruktcocktail. (Detta räcker till 4-6 portioner) Tilllagning:Häll outspädd apelsinsaft eller fruktlag i en skål. Smaksätt ev. mde pressad citron eller likör. Skölj eller skala färsk frukt. Skär den i små klyftor, skivor eller tärningar. Klyv druvorna och tag bort kärnorna. Lägg frukten i skålen vartefter den skärs och blanda den med lagen. Russin, strimlade dadlar, fikon eler hackade nötter kan ev. också blandas i salladen. Servera fruktsalladen väl kyld som efterrätt eller förfriskning. Fruktsallad på annat sätt _____________________________________ Ingredienser: 2-3 kiwifrukter 2 bananer 1 burk(ca 500 g) skivad ananas 1 paket(ca 275 g)skivade jordgubbar pressad citron. Tilllagning:Skala och skär kiwifrukterna och bananerna i skivor. Skär ananasen i bitar. Lägg frukten i en skål tillsammans med nätt och jämnt tinade jordgubbar. Droppa lite pressad citron och blanda försiktigt. Servera salladen som ovan. _________________________________________ Hmm, långt inlägg. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Rekommenderade inlägg
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.