Aso Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Kollar just nu på "Clannad" och blir jävligt sugen på att testa det där med Dango OOO--- men det verkar inte finnas några bra recept. Någon här som känner till nått bra recept. Man får gärna skriva in andra resept på god japansk mat :D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 http://japanesefood.about.com/ Finns många recept där, även om vissa kanske är lite felaktiga. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
wilfried Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Kolla också på The Manga Cookbook Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Aso Skrivet september 23, 2009 Författare Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Hehe tack :D känns som min dag blev förstörd på ett bra sätt nu :) hem å nöta recept efter jobbet x) tack så mkt! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Volbla Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 För inte så länge sen fick jag nys om den här youtubekanalen. http://www.youtube.com/user/cookingwithdog Verkar vara rätt avancerade grejer egentligen (eller om hon bara lägger till onödiga detaljer) men det är lätt att följa videon. Kanske inte så praktiskt om man vill ha recept att skriva ut dock :P Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Klibbnisse Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Ah, cooking with dog =D Jag minns en video där de gjorde sushi där kommentarerna blev ett slagfält för kinesisk matkultur (äta hundar vs. inte äta hundar) ^^ Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 För inte så länge sen fick jag nys om den här youtubekanalen. http://www.youtube.com/user/cookingwithdog Verkar vara rätt avancerade grejer egentligen (eller om hon bara lägger till onödiga detaljer) men det är lätt att följa videon. Kanske inte så praktiskt om man vill ha recept att skriva ut dock :P Haha, fan vad jag hade kul när jag kollade på den :D Awesome röst! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ashaz Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 För inte så länge sen fick jag nys om den här youtubekanalen. http://www.youtube.com/user/cookingwithdog Verkar vara rätt avancerade grejer egentligen (eller om hon bara lägger till onödiga detaljer) men det är lätt att följa videon. Kanske inte så praktiskt om man vill ha recept att skriva ut dock :P Haha, fan vad jag hade kul när jag kollade på den :D Awesome röst! Coola videos. men jag förvonas över hur tråkiga rätterna verkar :| en macka med potatismos liksom. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Klona Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Smakade sådana "bollar" när jag var i Japan eftersom jag länge hade undrat hur de smakar efter att man har sett dem lite här och där i japanska spel. Blev dock lite besviken när de som jag köpte verkligen inte smakade något samt att de hade en mycket skum konsistens, kanske var de ett undantag vad vet jag men jag tyckte inte att de var speciellt goda. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Kenzoku Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Det närmsta jag kommit asiatisk mat är när jag var på thairestaurang, och det har jag bara varit en gång i mitt liv. Vad kan ni rekommendera att börja äta/smaka på när det gäller japansk mat. Är rätt kräsen när det gäller mat tyvärr, så har inte så stor variation av matval tyvärr. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gravskopan Skrivet september 23, 2009 Anmäl Share Skrivet september 23, 2009 Det närmsta jag kommit asiatisk mat är när jag var på thairestaurang, och det har jag bara varit en gång i mitt liv. Vad kan ni rekommendera att börja äta/smaka på när det gäller japansk mat. Är rätt kräsen när det gäller mat tyvärr, så har inte så stor variation av matval tyvärr. Läser jag rätt? Har personen ovanför mig bara ätit thaimat en ynka gång i sitt liv? Vid kristus svarta mjälte....Jag är rädd, otroligt rädd. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Sceleris Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Vad kan ni rekommendera [...] när det gäller japansk mat. Att låta bli. *ba-dop-dish* Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ashaz Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Värt att prova: Vindaloo (Indisk kycklinggryta) Tariyaki (japansk kryddig kötträtt) Sushi (Japanska risrullar med varierande innehåll. SKA ätas med japansk soya, syltad ingerfära och wasabi. Annars blir det fel smak.) Peking Anka (Kinesisk rätt. Liknar en tortilla i des korrekta utförande.) Kyckling med het basilika Thailändsk kycklingrätt. starkt och gott och starkt. Och givetvis den klassiska som finns på nästan alla aseatiska restauranger oavsett nationalitet och som alltid går hem hos västerlänningar: Friterad kyckling med ris och sötsur sås. mums. Det finns så offantligt mycket mer än så. Bara att prova sig fram. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Sushi (Japanska risrullar med varierande innehåll. SKA ätas med japansk soya, syltad ingerfära och wasabi. Annars blir det fel smak.) Ånej! Inte en till sån person som Boda som förstör sushin! Ingefära är en smakneutraliserare som man tar mellan sushisorterna. Wasabi är en smaksak dock. Jag gillar att kleta på lite wasabi på räksushin. Annars skippar jag den till allt annat. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Aso Skrivet september 24, 2009 Författare Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Att låta bli. *ba-dop-dish* vad är det ?? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Sceleris Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Att låta bli. *ba-dop-dish* vad är det ?? "ba-dop-dish" är ett av många sätt att skriva det lilla trumspelet som kan följa en komikers poäng. "Why did the chicken cross the road? ... To get to the other side." [En trummis spelar: *ba-dop-dish*] Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
riyu Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Eftersom rå fisk kan innehålla bakterier är det extra viktigt att man avslutar med ingefära för att döda eventuella sådana. Det är vad jag hört iaf. Sån där kurokke har lite konstig konsistens, ja. Nästan så att den smulas sönder i munnen. Men att kalla det potatismos är inte helt rättvist, tycker jag. Jag hade faktiskt ingen aning om vad de innehåller, hade inte en tanke på potatis heller. Men nu vet jag. :) Själv föredrar jag (ursäkta om det blir mycket bilder nu, men det blir så mycket lättare att förstå): Udon - tjocka vita nudlar, tillsätt topping efter eget önskemål Gyuudon - risskål med kött ovanpå, snabbt och billigt (ännu billigare om man "nöjer" sig med griskött) Tempura - friterad fisk och grönsaker Chaahan - stekt ris blandat med lite allt möjligt (kinesisk) Yakisoba - stekta nudlar med lite allt möjligt Tonkatsu - griskött med friterat "skal" Sen några som inte är särskilt japanska egentligen, men är lite speciella just i Japan: Omuraisu - "rött" ris inbakat i en omelett, på maid-caféer kan man få vad man vill skrivet med ketchupen för en extra slant Kareeraisu - Ris med curry, kan vara allt från vanligt fläskkött till tonkatsu i curryn Mos Burger, Pepper Lunch... - :P Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Addie Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Det där såg gott ut. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Udon - tjocka vita nudlar, tillsätt topping efter eget önskemål Udon-nudlar är så mumsiga! :3 Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Volbla Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Sushi (Japanska risrullar med varierande innehåll. SKA ätas med japansk soya, syltad ingerfära och wasabi. Annars blir det fel smak.) Ånej! Inte en till sån person som Boda som förstör sushin! Ingefära är en smakneutraliserare som man tar mellan sushisorterna. Wasabi är en smaksak dock. Jag gillar att kleta på lite wasabi på räksushin. Annars skippar jag den till allt annat. Ingefäran tycker jag inte är nåt att ha direkt. Min syrra lärde mig dock att man ska smula ner lite wasabi i soyan, så det brukar jag göra. Annars har jag nog inte ätit mycket mer österländskt förutom sushi. Att låta bli. *ba-dop-dish* vad är det ?? http://instantrimshot.com/ Kareeraisu - Ris med curry, kan vara allt från vanligt fläskkött till tonkatsu i curryn Det där har jag velat göra rätt länge men mina föräldrar är fegisar. Hur svårt är det att sno ihop? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
riyu Skrivet september 24, 2009 Anmäl Share Skrivet september 24, 2009 Det där har jag velat göra rätt länge men mina föräldrar är fegisar. Hur svårt är det att sno ihop? Man kan köpa färdiga mixpåsar som man rör in i grytan, sen är det bara att tillsätta vad man nu vill ha. Det vanligaste är tumstora bitar kött, skivade morötter, lök och tumstora bitar potatis. Hur man gör mixen själv har jag ingen aning om. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Tsukasa-san Skrivet september 25, 2009 Anmäl Share Skrivet september 25, 2009 Någon som vet var man kan få tag på ett Taiyaki gräddjärn eller något liknande? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Rekommenderade inlägg
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.