Largo Skrivet juni 20, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 20, 2009 Hade för mig att det redan fanns en sån här tråd, men den försvann väl när avatharzilla jämnade forumet med marken. Regler: Pix or gtfo Largo Burgers! Recept: Mörkt hamburgerbröd ketchup lök cheddarost coop 90g hamburgare (Scans får inte plats två i en stekpanna) sallad hamburgerdressing tomat Serveras med Coca Cola i Coca Cola-glas. (Coca Cola Zero på bilden) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Klibbnisse Skrivet juni 20, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 20, 2009 Hmm... jag tycker att det är förvånansvärt många som inte gör sina egna hamburgare... jag lider med er <. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Boda Skrivet juni 21, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 21, 2009 Klibbnisse sa: Hmm... jag tycker att det är förvånansvärt många som inte gör sina egna hamburgare... jag lider med er <.< jag in stämmer.... Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Pthia Skrivet juni 21, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 21, 2009 Pastasallad med fetaost Recept: Penne pasta Isbergssallad Gurka Tomat Majs Fetaost Rhode Island dressing Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Mekurion Skrivet juni 21, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 21, 2009 Klibbnisse sa: Hmm... jag tycker att det är förvånansvärt många som inte gör sina egna hamburgare... jag lider med er <.< Jag håller verkligen med, vafan, så jäkla svårt är det ju inte. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Klibbnisse Skrivet juni 22, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 22, 2009 Som om ironin inte skulle komma bättre... Klibbiga hamburgare Recept: Nötfärs efter behag Ägg efter behag Ströbröd efter behag Salt efter behag Vitpeppar efter behag Svartpeppar efter behag Grillkrydda efter behag Grillolja efter behag Soja efter behag Nötfärsen kan bytas ut mot blandfärs, men försök hålla mängden nöt högre än fläsk. Blanda alltsammans i en bunke, se till att ha ganska jämna proportioner av allt, soja är starkt så ganska lite, grillolja och krydda är gott så ganska mycket av det. Testa lite själv! När allt är blandat plattar man ut smeten och fattar tag i något runt objekt så som exempelvis en bred mugg, en skål eller något. Kör ringar i smeten liksom man gör med pepparkaksdeg och placera sedan de färdiga ringarna på ett fat. Tänk på att när man tillagar burgarna kommer de bli tjockare och diametern minskar, så gör dem snäppet bredare än bröden. När alla burgare är färdigrullade värmer du upp grillen! Jag föredrar gas (då det är mycket enklare att använda) men kol kan gå bra om du kan hantera den... eller testa lite vad du vill, resultatet blir ofta bra ändå. Ugn och grillpanna är STRÄNG FÖRBJUDET... såvida du inte har något annat alternativ... När färdiggrillad, placera burgarna i en ring på en tallrik, visar det sig att du har så många att ringen blir för liten, fortsätt att lägga burgarna i en ring över den tidigare ringen och arbeta inåt tills du får ett fint torn. När du beundrat ditt konstverk tillräckligt länge och dina burgare jäst tillräckligt i sommarsolen är det dags att äta... alternativt kyla in maten och spara till senare. Plocka fram hamburgerbröd, tina på högsta effekt i mikrovågsugnen, de är klara när du inte klarar av att hålla dem längre än två sekunder utan att få andra gradens brännskador. Ta dina favorittillbehör och gör dig en riktigt god hamburgare! Jag personligen föredrar hamburgaren utan några som helst tillbehör, bara kött och bröd - nyttigt och gott! Så, detta åt jag idag! Vad åt ni? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Sceleris Skrivet juni 22, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 22, 2009 Klibbnisse sa: Så, detta åt jag idag! Vad åt ni? Largo sa: Mörkt hamburgerbrödketchup lök cheddarost [scans] 90g hamburgare sallad [...] tomat In your face, hamburgmakare! >:) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ashaz Skrivet juni 28, 2009 Anmäl Share Skrivet juni 28, 2009 En 150-grams vadetnugheter meny på oxgrillen i växjö. fan så gott med klassisk kjosk-burgare. :D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Largo Skrivet juli 19, 2009 Författare Anmäl Share Skrivet juli 19, 2009 TF2 Sandvich - Edible Device Recept Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet juli 19, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 19, 2009 Largo sa: TF2 Sandvich - Edible Device Typ.. Awesome :D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Kenzoku Skrivet juli 19, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 19, 2009 Titta, fanns det en sån här tråd... Varit och jobbat en vecka på Jönköping Live, och hängde på varje kväll till restaurang med alla andra. Skulle tagit kort då, fantastisk god mat! (Dock blev man drygt 200kr fattigare per dag, per middag...) Dessutom var jag i Göteborg igår och åt den dyraste pizzan i mitt liv, 169kr... Nu blir det billig pasta som gäller ett tag fram över ;___; Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Robbana87 Skrivet juli 19, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 19, 2009 Vart åt du pizza som kostar 169 kr? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gravskopan Skrivet juli 19, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 19, 2009 Robbana87 sa: Vart åt du pizza som kostar 169 kr? Blev också väldigt nyfiken. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet juli 20, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 20, 2009 Dra till Oslo. Där kostar en pizza 350 NORSKA kronor >. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Kenzoku Skrivet juli 22, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 22, 2009 Gravskopan sa: Robbana87 sa: Vart åt du pizza som kostar 169 kr? Blev också väldigt nyfiken. Som sagt, i Göteborg. http://www.elcorazon.se/rest_meny/pizza/ Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gravskopan Skrivet juli 22, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 22, 2009 Kenzoku sa: Gravskopan sa: Robbana87 sa: Vart åt du pizza som kostar 169 kr? Blev också väldigt nyfiken. Som sagt, i Göteborg. http://www.elcorazon.se/rest_meny/pizza/ Vad är detdär för skit!?! På ett sånt ställe får man fan ingen riktig pizza! Själv åt jag Burger King idag, har dock ingen bild Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Kenzoku Skrivet juli 23, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 23, 2009 Gravskopan sa: Kenzoku sa: Gravskopan sa: Robbana87 sa: Vart åt du pizza som kostar 169 kr? Blev också väldigt nyfiken. Som sagt, i Göteborg. http://www.elcorazon.se/rest_meny/pizza/ Vad är detdär för skit!?! På ett sånt ställe får man fan ingen riktig pizza! Får väl tillägga att det var den godaste pizzan, av minst ett par hundra pizzor, jag har ätit i hela mitt liv. Men värd 169 kr? Nej. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Robbana87 Skrivet juli 23, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 23, 2009 Kenzoku sa: Får väl tillägga att det var den godaste pizzan, av minst ett par hundra pizzor, jag har ätit i hela mitt liv. Men värd 169 kr? Nej. Godaste pizzan hittar man på Smycke Torgets Pizzeria ute i Frölunda :D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet juli 23, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 23, 2009 Nej, godaste pizzan finns hos Vapiano-kedjan ¦3 Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Kenzoku Skrivet juli 24, 2009 Anmäl Share Skrivet juli 24, 2009 Det läskiga är att den var så jävla god att jag skulle säkert kunna gå dit igen och beställa den där goda kycklingpizzan igen. Fy fan, var rätt liten, men mycket tjock och maffig pizza. Smaken var unik, den smakade liksom inte vanlig pizza, utan det var ju nästan en originalitet som inte går att hitta någon annanstans än där. Hoppas jag kan vara osocial ett bra tag framöver, så man slipper hänga och käka på dyra restauranger igen. Idag blir dagens mat, hemmagjord hamburgare. Billigt och gott, om nom nom. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Dread Skrivet augusti 23, 2009 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2009 Min middag och jag kallar det för spagetti och köttfärsås! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Klibbnisse Skrivet augusti 23, 2009 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2009 Trevlig dinerinslektyr, Dread =D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Volbla Skrivet augusti 23, 2009 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2009 Vad har du i köttfärsåsen? Har träffat på x antala sätt att göra sånt på. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Dread Skrivet augusti 23, 2009 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2009 Jag gör min ganska simpelt om jag ska vara ärlig. Först steker jag upp lite hackad lök (brukar väl ta en 3/4 dels mellan stor lök), sen häller jag i fläskfärs som jag steker/bryner och krossar osv... sen tillsätter jag ketchup och lite vatten ifall den är för tjock. utöver de så brukar jag krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar, cayennepeppar (brukar bli rätt mycket cayennepeppar för den är jäkligt god) och chilipeppar. Tar lite i taget av allt och smakar sedan av ifall de fattas någon krydda. Jag är inte mycket för att hålla på med kryddmått. Klibbnisse sa: Trevlig dinerinslektyr, Dread =D Jag vet :) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
flaskis Skrivet augusti 23, 2009 Anmäl Share Skrivet augusti 23, 2009 Dread sa: Jag gör min ganska simpelt om jag ska vara ärlig. Först steker jag upp lite hackad lök (brukar väl ta en 3/4 dels mellan stor lök), sen häller jag i fläskfärs som jag steker/bryner och krossar osv... sen tillsätter jag ketchup och lite vatten ifall den är för tjock. utöver de så brukar jag krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar, cayennepeppar (brukar bli rätt mycket cayennepeppar för den är jäkligt god) och chilipeppar. Tar lite i taget av allt och smakar sedan av ifall de fattas någon krydda. Testa denna: Stek en hackad lök, och innan den blir guldfärgad så har du i en liten riven morot och en stjälk selleri som du bryner tillsammans med löken ett tag. I med ca 400-500 g köttfärs (inte fläskfärs!) och kör ett tag. Sedan har du i salt, peppar, cayennepeppar (gillar också cayennepeppar). När köttet fått bra färg så häller du i ca 1,5 dl mjölk (eller grädde om du vill fläska på) och låt koka tills vätskan nästan är helt borta. Efter det har du i en burk krossade tomater. Rör om och ställ ned värmen så att det sjuder lätt. Bäst blir det om det får stå och koka i 1,5-2 timmar. Lite mer jobb i detta, men det är supergott! Ketchup gör ju bara köttfärssåsen söt :O Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Rekommenderade inlägg
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.