Gafvert Skrivet juni 5, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 5, 2004 Den enda någonlunda japanska mat jag kan laga är nudlar :( Här har ni mitt favorit recept på ramen: Koka upp 3 deciliter vatten Hacka lök, morötter och purjolök Släng i nudlar (obrytna) och grönsakerna. Koka tills vattnet är nästan borta med lock på. Ta bort från spisen Häll på det där pulvret man får med i och rör om. Servera med Sojasås Märket på nudlarna är Samyang och favorit smakerna är Spicy eller Mushroom. Märket på sojan är Blue Dragon Japanese Soyasause Hoppas det smakar. Föresten vet nån vad skillnaden på ramen och nudlar är eller är det bara språkproblem, det står faktisk ramen på paketet men jag säger nudlar så alla förstår vad jag menar. Har tänkt på att slänga i kött också men det är så dyrt. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Bone Skrivet juni 5, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 5, 2004 Föresten vet nån vad skillnaden på ramen och nudlar är eller är det bara språkproblem Ramen är en maträtt, nudlar är en indigridiens. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gafvert Skrivet juni 6, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet juni 6, 2004 Tackar Bone-san för förklaringen, efter en stunds googlande så hittade jag den här sidan som förklarade för mig lite mer också. http://japanesefood.about.com/cs/noodles/a/ramen.htm Och jag blev bara tvungen att länka den här sidan XD http://www.bento.com/rev/2233.html Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
tetsuo-shima Skrivet juni 6, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 6, 2004 hm :P nu blev jag hungrig hm :P Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Bone Skrivet juni 6, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 6, 2004 hm :P nu blev jag hungrig hm :P Tell me about it. Min spis har varit sönder i 5 dagar :( Jag börjar få abstinenesbesvär och Findus micromiddagar suger! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Jaramide Skrivet juni 7, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 7, 2004 Ett av mina favourit recept. Ser lite mysko ut men smakar underbart :D Kyckling Domburi 4 portioner 5 dl rundkornigt ris 6 dl vatten 40 ml olja 200 g kycklingbröst, skurna i tunna skivor 2 medelstora lökar 80 ml extra vatten 80 ml japansk soja 40 ml mirin 1 tsk dashi korn 5 lättvispade ägg 2 nori blad 2 salladslökar, skurna i skivor 1. Skölj riset i ett durkslag med rinnande kallt vatten tills vattnet blir ogrumlat. Lägg riset i en medelstor tjockbottnad gryta, häll på vattnet och koka upp på stark värme. Sätt på tättslutande lock och skruva ner så mycket som möjligt. Koka i 15 minuter. Skruva upp till mycket stark värme i 15-20 sekunder och lyft därefter grytan av spisen. Låt grytan stå i 12 minuter utan att lyfta av locket. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna på mycket stark värme och stek kycklingen under omrörning tills den är gyllene och frasig. Ställ undan kycklingen. Hetta upp stekpannan igen och lägg i löken tills den börjar bli mjuk. Häll på den extra mängden vatten, soja, mirin och dashi-korn. Rör om så att dashi-kornen löser upp sig och koka upp buljongen. Koka tills löken blir mjuk. 3. Lägg tillbaka kyckling bitarna i stekpannan och häll på äggen. Rör om försiktigt så att äggen delar sig. Sjud under lock på mycket svag värme i 2-3 minuter eller tills äggen precis stelnat. Lyft pannan från spisen. 4. Rosta norin genom att hålla bladet över svag värme och vifta framoch tillbaka i 15 sekunder. Smula sönder i små bitar. 5. Lyft över riset till en lerskål och ös försiktigt kyckling och äggblandningen över riset och strö över nori. Garnera med salladslök. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gafvert Skrivet juni 7, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet juni 7, 2004 Det där måste jag testa nån gång, men mirin, dashi korn och nori blad kan bli svårt att få tag i hålan man bor i. Kanske har tur i nån av de Asiatiska specialistaffärerna. ;) Å så måste jag införskaffa en tjockbottnad kastrull. :( Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Bone Skrivet juni 8, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 8, 2004 Det där måste jag testa nån gång, men mirin, dashi korn och nori blad kan bli svårt att få tag i hålan man bor i. Kanske har tur i nån av de Asiatiska specialistaffärerna. ;) Å så måste jag införskaffa en tjockbottnad kastrull. :( Var bor du? Här (Stockholm) är det inga större svårigheter att hitta de där grejorna. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gafvert Skrivet juni 8, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet juni 8, 2004 Om du kollar min profil kan du se att jag bor i Gävle >:) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ElgeN Skrivet juni 17, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 17, 2004 Om du kollar min profil kan du se att jag bor i Gävle >:) Nawwww! Stackars :D Om jag säger Yakiniku så tror jag alla förstår. Jag älskar verkligen denna rätt. Finns flera sätt att tillaga detta på vad jag vet? Aja, gott är det iaf :P Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gafvert Skrivet juni 17, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet juni 17, 2004 BBQ är alltid gott. :D Finns det resturanger i Stockholm som serverar Yakiniku eller gör du det själv? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ElgeN Skrivet juni 18, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 18, 2004 Är ingen mästerkock, så jag går på restaurant om jag känner suget, vilket jag faktiskt ska göra imorgon. =) Finns en hel del kina ställen, sushi barer etc i sthlm, så det går att hitta fin mat från Asien här. :D Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gafvert Skrivet juni 18, 2004 Författare Anmäl Share Skrivet juni 18, 2004 *Suck* Sjudundrande håla man lever i. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ikkari Skrivet juni 18, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 18, 2004 här är någon som jag äter flera gånger i veckan..dels är det gott och billigt.. stek en hamburgare.. koka makaroner nu till det som gör det bättre.. ta en ca 200g krosade tomater ca 100g ketchup...men helst tomatpure... blanda det me lite organo och andra goda krydor... lägg allt på en talrik...och servera med ett stort glas mjölk.. helt underbart...=) (något annat jag brukar göra) går och till närmaste pizzeria som säljer godast pizzor...och köp en och låt det smaka...=) edit...det kanske inte är så mycket japanskt över det... Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ivan Skrivet juni 19, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 19, 2004 här är någon som jag äter flera gånger i veckan..dels är det gott och billigt.. stek en hamburgare.. koka makaroner nu till det som gör det bättre.. ta en ca 200g krosade tomater ca 100g ketchup...men helst tomatpure... blanda det me lite organo och andra goda krydor... lägg allt på en talrik...och servera med ett stort glas mjölk.. helt underbart...=) (något annat jag brukar göra) går och till närmaste pizzeria som säljer godast pizzor...och köp en och låt det smaka...=) edit...det kanske inte är så mycket japanskt över det... nä mer italienskt/amerikansk mat Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Hellis Skrivet juni 19, 2004 Anmäl Share Skrivet juni 19, 2004 Här är en rätt jag själv kom på.. Tabaskoris.. Ingredienser: Tabasko...(smaksak hur mycket man har) Ris (ta som vanlig ris) Den är väldigt enkel att tillaga.. Koka riset efter vanligt recept (det på förpackningen) När riset är klart så häller ni i tabaskon ^^ Låt riset suga upp all tabasko.. Servera till annan kryddstark mat.... Drick inte mjölk till... Det förstör smaken... enjoy! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ElgeN Skrivet augusti 7, 2004 Anmäl Share Skrivet augusti 7, 2004 Det där konceptet med hamburgare och makaroner har jag kört med hur länge som helst. Fast jag kör bara med simpel, men underbar Heinz ketchup till. Gjort i alla år vad jag minns. : ) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Sadamitsu Skrivet oktober 20, 2004 Anmäl Share Skrivet oktober 20, 2004 Sushi är riktigt gott. Hyfsat enkelt att göra själv... Jag har bara lärt mig göra maki-rullar än. Fixa bara en bambumatta att rulla med, nori-blad, wasabi (ett måste!), sesamfrön och sushiris. Sen är det bra att ha fyllning också: Jag brukar köra med lax, gurka, surumisticks (eller crabfish) och japansk omelett. Brukar finnas bra recept på förpackningarna till riset och nori-bladen. Är det nån som har förslag på fler fyllningar eller liknande? Dessutom har jag undrat ett tag vad det är för grönsak i tunna skivor inlagd i vinäger som brukar serveras till... nån som vet? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Jasper Skrivet oktober 20, 2004 Anmäl Share Skrivet oktober 20, 2004 Sadamitsu: Tror det är ingefära du pratar om. :) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Sadamitsu Skrivet oktober 20, 2004 Anmäl Share Skrivet oktober 20, 2004 Tackar tackar! Så var det ja! Vet du hu man tillagar det också? Det är ju så gott! Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Jasper Skrivet oktober 20, 2004 Anmäl Share Skrivet oktober 20, 2004 Sadamitsu: Så avancerad är inte min kunskap om ingefära, sök på google så kanske du hittar något. :) Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
ivan Skrivet november 5, 2004 Anmäl Share Skrivet november 5, 2004 vet någon hur man gör ranmen??? Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Doddis Skrivet november 5, 2004 Anmäl Share Skrivet november 5, 2004 hmm vill jag också veta Skulle vilja smaka det Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Bone Skrivet november 7, 2004 Anmäl Share Skrivet november 7, 2004 Så vitt jag vet så är ramen helt enkelt en nudelsoppa. Så koka nudlar, strunta i att hälla bort vattnet, tillsätt kryddor så har ni ramen. Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Miyuki Skrivet november 23, 2004 Anmäl Share Skrivet november 23, 2004 Superenkel grönt-te glass! - Vaniljglass - Grönt te pulver Ta ut vaniljglassen och vänta tills den har smält mycket, rör då i grönt te pulvret. Ha i koppar/muggar. Låt stå i frysen ett tag EDIT: Bara jag nästan som gillar glassen, let me know om det finns fler därute XP Citat Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Rekommenderade inlägg
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.