Hoppa till innehåll
Anime.se
  • inlägg
    73
  • kommentarer
    49
  • visningar
    44 166

Min Topp 10: "Bästa" Isekaiserier


MathJuice

286 visningar

 Share

Ni kanske har lagt märke till det men det finns en hel del serier om andra världar, det vi i lekmannatermer kallar för "isekai". Det kanske har gått överstyr. Kommer ni ihåg hur alla spel skulle vara ett battle royale just för att PUBG och Fortnite existerade? Isekai är på ett helt annat plan. Dom finns överallt! Så därför har jag åtagit mig den tunga uppgiften att ranka mina tio favoriter för att dels visa vad för serier som faktiskt är bra, och dels hoppas jag att Japanska producenter ser denna lista och tänker "Jösses vilken hemsk lista! Vi måste sluta göra mer isekai annars får han mer ammunition!"

 

 

10. Akuyaku Reijou nanode Last Boss wo Kattemimashita

10.jpg

Vår heroin vaknar upp som Aileen Lauren Dautriche, antagonisten i hennes favoritspel men också den som hon vet kommer dö en plågsam död i slutet. Hon har dock en plan: möt upp med hennes orsak till att hon dör, demonernas konung Claude Elmir... och fria till honom?!

Energisk och riktigt komisk, Akulas har en stark huvudrollsinnehavare i Aileen med planer för alla möjliga utfall. Det känns skönt att ha en protagonist (i detta fall ganska löst beskrivet) som inte är hopplös. Ett genomgående tema i denna lista som ni kommer märka av, men kom igen, är det inte charmigt att Megumin försöker få ihop ett bröllop med Goblin Slayer?!

 

9. The Rising of the Shield Hero (Säsong 1)

9.jpg

Naofumi och tre andra japaner transporteras till fantasyvärlden Melromarc där dom enligt en profetia är hjältar som ska stoppa riket från en invasion av monster. Naofumi drog det korta strået och blev Sköldhjälten, en karaktär som verkar vara hatad av de mesta i Melromarc och bakom kulisserna blir han falskt anklagad över ett sexuellt övergrepp han inte gjorde bara för att dra honom genom smutsen.

En riktigt kryddig detalj som många reagerade på men som också var en drivande kraft i seriens riktning. Ingenting annat i denna serie har varit så engagerande som Naofumis resa till försoning i det allra första arket. Och hans hat och cynism från det hela gör det så mycket bättre när han sen jobbar sig till att bli en ikon att samla sig runt. Plus för Raphtalia!

 

8. The Eminence in Shadow

8.jpg

Cid Kagenou har försökt träna sig till att bli en ostoppbar kraft, men truck-kun fick han på nya tankar. Nu i en värld med magi sprider han sitt inflytande som Shadow Garden, en organisation som bakom kulisserna jagar efter en kult som vill sprida kaos.

Det faktum att alla i Shadow Garden är overpowered, och att alla tar Cid på allvar med hans chuunibyou-syndrom leder till dels lite av en parodi av genren och dels en power fantasy som är riktigt flashigt i sitt utförande. Lägg till en bra mix av sidokaraktärer och roliga skämt som att namnge någon "Perv Asshat" och du har något unikt att se fram emot.

 

7. Slime Taoshite 300-nen, Shiranai Uchi ni Level Max ni Nattemashita

7.jpg

Kontorsslaven Aizawa får en andra chans att leva ut sitt liv med lata dagar som en häxa som inte åldras i en fantasyvärld. För att fördriva tiden och skapa en inkomst så dödar hon slime och efter 300 år så har hon nu maxat sin nivå, och hennes lugna tillvaro är nu i fara från alla som söker en utmaning...

En isekai slice of life? I min animé? Det är mer troligt än du vet om! Charmigt och lätt att njuta av i lugna ro, denna serie kommer att smälta ditt hjärta. Aoi Yuuki gör ett fantastiskt jobb som en tsukkomi-häxa som bara vill ta det lugnt. På tal om Aoi Yuuki...

 

6. Youjo Senki

6.jpg

I en första-världskriget-fast-med-magi-värld hittar vi en ung liten flicka som trots sin korta längd är en dekorerad officer för imperiet-som-inte-är-Tyskland-vi-svär, Tanya Degurechaff. Vår protagonist har kvar all sin kunskap från sitt förra liv och tar det till vara när man som Tanya gör allt för att överleva, även om det innebär att be till en Gud som man inte tror på.

Brutal men ändå riktigt snyggt gjord animation och en briljerande Aoi som verkligen tar fram en historielektion och vrider det upp till löjliga höjder. Detta är inte babyns första animé, detta är kontrollerat kaos i dess renaste form och Du måste se den!

 

5. Zero no Tsukaima

5.jpg

Louise Francoise suger på magi och har ett rykte om det på magiskolan. Men en dag så lyckas hon med en frammaning av en familiar: den japanska tonåringen Saito.

Vi snackar kaos och fanservice i ett läckert inlindat paket och, till skillnad från andra serier, har ett definitivt stopp och försöker inte dra ut för mycket av storyn. Detta är också en av de tidigaste och ikoniska exempel av Rei Kugimiyas arbeten så lite nostalgi för oss nittitalister finns där också.

 

4. Watashi no Oshi wa Akuyaku Reijou

4.jpg

Rae somnar in framför sitt favorit datingsim och vaknar upp i den världen. Nu kan hon äntligen dejta sin älskling... nämligen spelets antagonist Claire Francois!

Best yuri! Best skruvkorksblondin! Best dubb av någon anledning, seriöst dom gjorde ett bra jobb på den fronten. Mangan var riktigt bra (det jag hunnit läsa) och adaptionen är nog en av mina favoriter. Bra jobbat WataOshi!

 

3. Re:Creators

3.jpg

Vad händer när karaktärer från populärkultur kommer till liv i deras gudars hemvist? Souta kan inte tro sina ögon när karaktärer från animé, manga och spel dyker upp i verklighet, allt tack vare en mystisk kvinna i militäruniform. Men vad är hennes syfte?

En massivt underskattad serie som även om den går på tomgång har så mycket kraft i sig. Sawano Horoyukis soundtrack och en riktigt fet bas ger liv till denna unika reverse-isekai där genres mixas hejvilt och även lite filosofiskt om ens skaparprocess och ens plats i livet. Woah!

 

2. GATE

2.jpg

Mitt i Tokyo dyker det upp en stor port och genom den kommer en arme av ryttare, gobliner och legionärer som plundrar innerstan. Japans Self-Defense Force mobiliserar och slår tillbaka angriparna men porten består. Löjtnant Itami var på plats under själva angreppet och ska nu med resten av JSDF bege sig till världen på andra sidan porten, för att förhindra ännu en invasion och få svar på varför detta hände.

Kritiserad över dess fanservice och militaristiska teman, GATE är trots detta en teater av spektakel där fantasynationer och dess monster och soldater står mot modern eldkraft och attackhelikoptrar. Och med en mix av unika karaktärer som flockar sig runt den bristfälliga men ändå pålitliga Itami har vi en resa som studsar mer än ett baksäte på en Hummer.

 

1. That Time I Got Reincarnated as a Slime

1.jpg

Efter att random-kontorsarbetare-nummer-257 kolat vippen så vaknar han som Rimuru, slimet med en omåttlig förmåga. Han blir bästis med en halvgud/drake, bygger upp en by med gobliner och vargar och vänder uppochner på allas tillvaro i nationen Tempest.

Charm, action, diplomati och en resa genom en civilisations uppståndelse, TenSura är mer än en vanlig power fantasy där målet är att besegra den stora stygga. Nejnej, vi ska bygga en hel nation! Allt från de övermäktiga striderna till de enkla mellanpraten så håller vi stilen genom hela serien. Vi är avslappnade och har kul på resan helt enkelt!

 Share

0 kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Gäst
Lägg till kommentar…

×   Inklistrat som formaterad text.   Klistra istället in som oformaterad text

  Endast maximalt 75 uttryckssymboler tillåts.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder med URL.

×
×
  • Skapa nytt...